Trustpilot
Betaalmethodes
Intex zwembad

Zwembad Leave a comment

Zwembad kopen? Urenlang plezier met deze zwembaden voor thuis

Zwembad kopen – Welkom bij deze blog, in deze artikel hebben we een aantal leuke zwembaden uitgezocht en vertellen u er alles over. Staat u op het punt om een zwembad te kopen dan hebben wij een aantal aanraders voor u. Deze zwembaden hebben we met zorg uitgezocht en erover geschreven. Wilt u weten hoe groot en hoeveel personen erin passen dat beschrijven we in detail bij elke zwembad die we u aanraden. Laten we starten!

Intex zwembad
Intex zwembad

#1 Intex zwembad nog steeds meest populaire zwembad van Nederland en Belgie

Intex zwembaden zijn al jaren hele populaire zwembaden. Deze zijn online verkrijgbaar in diverse formaten.

Wil je een grote zwembad in je tuin dan is deze zeker een aandrader. Dit is een geschikte formaat voor minimaal 10 mensen maar Intex maakt ook voor 2 personen en voor kinderen.

Wil je een super grote zwembad dat kan en daar kan intex je ook mee bedienen.

In dit blog vertellen we u er alles over, we vertellen u over welke zwembaden er allemaal zijn en waar je ze kan kopen.

De Intex zwembad is natuurlijk eentje die we allemaal kennen. Intex is een Chinees bedrijf opgericht in 1966 met kantoren in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland en Wereldwijd domineren ze de leidende positie in zwembaden. Intex maakt zwembaden in diverse formaten.

Populaire Intex Zwembaden:

Kleine Intex zwembad

Intex zwembad kleine formaat 4 personen
Intex zwembad kleine formaat 4 personen

Intex zwembad midden formaat 10 personen

Intex zwembad kopen 10 personen
Intex zwembad 10 personen

Intex zwembad ultra groot

Intex zwembad ultra groot 30+ mensen
Intex zwembad ultra groot 30+ mensen

#2 Bestway zwembad

Bestway zwembad
Bestway zwembad kids

Bestway opblaasbaar zwembad

Bestway zwembad 6 personen
Bestway zwembad 6 personen

 

Intex zwembad youtube video

Hoe reinig je een zwembad en hou je het schoon?

Iedereen weet dat grote recreatie zwembaden worden schoongemaakt met chloor. Wist je dat jouw zwembad in de tuin ook een chloor behandeling heeft. Wij gaan jou vertellen hoe je een zwembad reinigt.

Als je de zwembad eerste keer vult met schone leiding water is het natuurlijk schoon en veilig. Het volgende is dat als je het niet op tijd behandeld kunnen er vuil en ziektekiemen ontstaan en dit wil je natuurlijk niet hebben in je zwembad. Het is inmiddels wel iets waar je kinderen in spelen.

Hoe voorkom je dat je zwembad vol vuil en ziektekiemen zit?

Dit doe je door regelmatig te reinigen maar belangrijkste is door het eerst te desinfecteren en te filteren. Je kan alle vuil weghalen met 2 hulpmiddelen. 1 Is schepnet en 2 is een zwembad filter.

Wat is desinfictie?

Desinfectie is het tegengaan van algen groei en het doden van bacterie. Dit doe je gemakkelijk door het toevoegen van chemicalieen.

In een handige starterspakket onvangt u meestal alles om uw zwembad te desinfecteren. Hierin zitten:

  • Test strips om het ph waarde te berekenen.
  • Ph minus tabletten
  • Chloordrijver
  • Chloor tabletten
desinfectiemiddel voor zwembaden
desinfectiemiddel voor zwembaden

Begin met meten van Ph waarde van de zwembad water

Dit is belangrijk omdat de onjuiste ph waarde de werking van het chloor tegen kan gaan. Hiervoor dien je dan de teststrips te gebruiken. Deze doe je in het water en hou het gedurende 5 seconden in de zwembad water. De ph waarde dient 7,2 / 7,6 te zijn en meestal is een ph waarde te hoog daarom moet je een phminus tablet gebruiken. Dit ook omdat de ph waarde van een zwembad stijgt en het beste om het onder controle te houden is een Ph minus tablet. Voor Ph waarde van een zwembad onder controle te gebruiken dien je Ph plus en Ph minus tabletten te gebruiken.

Chloorgehalte van een zwembad moet altijd tussen de 2 en de 3 ppm liggen!

Om het chloor gehalte van het zwembad water snel weer tussen 2 en 3 te krijgen, dien je een chloor behandel toe te passen met chloor granulaat. Dit houd in dat er een 3x hogere dossier word gebruikt en gebruik altijd de chloordrijver om de chloor tabletten in te doen. Deze zorgt ervoor dat de chloor geleidelijk word opgenomen in het water. Na de behandeling moet je 6 uur wachten voordat je kan gaan zwemmen.

Om de hoeveel tijd moet je de Ph waarde meten.

Probeer de ph waarde 1x per week op te meten zodat je er altijd zeker van ben dat je zwembad voldoet aan de hoogste kwaliteits eisen. Corigeer het waar nodig is zodat je zeker ben dat het allemaal in orde is.

Verwijder verder dagelijks het vuil uit je zwembad met behulp van een schepnet, Stofzuiger of een filter.

Afdekzuil voor zwembad

Erg handig is een afdekzuil voor je zwembad, dit voorkomt dat er onodig vuil in je zwembad komt wanneer je het niet gebruikt. Handige tips:

  • Voeg waterbehandelings producten altijd aan het water toe en niet andersom
  • Vul het zwembad altijd met leiding water en nooit met grondwater omdat grondwater te veel ijzer bevat en slecht is voor de kwaliteit.

Na het doen van dit alles is jou zwembad weer schoon!

Bekijk Youtube videoinstructie

 

 


 

Delen!

Geef een reactie